FNV: vakanties worden chaos door tekort aan personeel op Schiphol

G
Gino de Vin 19 April, 2022 14:45

Drukte op luchthaven Schiphol verwacht! Ga goed voorbereid op reis!

Ben jij van plan om binnenkort lekker op vakantie te gaan? Wees je dan wel bewust van het volgende. Passagiers in de mei- en zomervakantie langer moeten wachten op luchthaven Schiphol, volgens de vakbond FNV. Zij voorspellen zelfs chaos op de luchthaven. Dit komt vanwege het feit dat honderden vacatures onvervuld blijven bij incheckbalies, veiligheidscontroles en bagagekelders. Sinds de corona uitbraak hebben veel medewerkers bij vooral beveiliging en de passagiers- en bagageafhandeling een baan elders moeten vinden. Hierdoor kampt Schiphol met een groot personeelstekort. 

Vorig jaar zomer was het personeelstekort op Schiphol Airport al dramatisch, wat zit uitte in  ontzettend lange wachtrijen en vertragingen. Schiphol hoopt snel nieuw personeel binnen te halen, waardoor veel van de vacatures op de luchthaven worden ingevuld en de problemen voor de passagiers weer worden opgelost. 

Om toch te kunnen genieten van een zorgeloze vakantie ondanks de mogelijk voorspelde drukte op Schiphol, is het slim om goed voorbereid op reis te gaan. Zorg uiteraard voor online inchecken indien mogelijk, neem voldoende eten en drinken mee voor tijdens het eventueel moeten wachten en zorg dat je bagage is voorzien van itemlost tags. Door de chaos op Schiphol neemt het risico om waardevolle spullen kwijt te raken of ergens te vergeten toe. Dankzij de itemlost tags neemt gelukkig de kans om je spullen weer terug te krijgen ook toe! Doordat vinder de qrcode kunnen scannen op de itemlost tag, heb je tot 4x meer kans op je spullen snel weer terug te krijgen! 

Bron